درمان مشکلات ناشنوایی.
فرد درگیر با مشکلات شنوایی میتوانند کمک دریافت کنند. درمان این مشکل به علت و البته شدت مشکل بستگی دارد.
کاهش شنوایی از نوع حسی – عصبی قابل درمان نیست.
زمانی که یک سلول موئی درون حلزون شنوایی تخریب میشود، دیگر امکان ترمیم آن وجود ندارد. با این همه با کمک تکنولوژیهای فراوان میتوان تا حد زیادی کیفیت زندگی را بهبود بخشید.
سمعکها
این دستگاهها به بهبود شنوایی کمک میکنند. انواع مختلفی از سمعک در اندازهها و قدرتهای مختلف وجود دارد. سمعکها درمانی برای ناشنوایی نیستند، تنها صداهای اطراف را تا حد زیادی تقویت میکنند.
سمعکها از باتری، اسپیکر، تقویت کننده صدا و میکروفون تشکیل شدهاند. امروزه سمعکها در اندازههای بسیار کوچکی تهیه میشوند به طوری که حتی در صورت استفاده هم قابل تشخیص نیستند. متخصصان شنواییسنج با انجام آزمایشهای لازم بهترین نوع سمعک را برای فرد طراحی میکنند.
کاشت حلزون شنوایی
اگر پرده گوش و گوش میانی مشکلی نداشته باشند، احتمالاً کاشت حلزون شنوایی به فرد کمک خواهد کرد. کاشت حلزون شنوایی به توانایی درک گفتار هم کمک بسیاری میکند. حلزون شنوایی کاشته شده شامل یک بخش داخلی و خارجی است، بخش خارجی آن شامل میکروفون برای جمع کردن صداهای محیطی، پردازندهی گفتاری برای اولویتبندی کردن صداها و ترانسمیترها است.برای بخش داخلی حلزون شنوایی جراح یک دریافتکننده و یک تحریککننده در استخوان زیر پوست کار میگذارد. این اجزا سیگنالها را به پالسهای الکترونیکی تبدیل میکنند.
کاشت حلزون شنوایی در هر دو گوش کودکان انجام میشود، ولی در افراد بالغ تنها یک حلزون شنوایی در یک گوش کاشته میشود.